06-03-2022. Købslister og Contrarianliste

Den 06-02-2022 skrev jeg i Aktiemagasinet: Den nye situation på aktiemarkedet betyder, at jeg har opdateret min strategi og udarbejdet købslister, samt herunder givet mig selv lov til i strategi perioden at være Contrarian.

Jeg solgte alle mine aktier 26. november 2021 ved ankomsten af omikron. Mit afkast var på dette tidspunkt i niveauet
35% for ca. et år, og jeg ønskede ikke at påtage mig usædvanlig høj risiko, som var det, jeg vurderede på dette
tidspunkt.

Efter en revidering fra første version publiceret 06-02-2022 ser mine lister nu sådan ud: Contrarian kandidater er Netcompany , DFDS, GN Store Nord, Rockwool, Genmab, Ambu, Simcorp, og Bavarian.

Aktier jeg er meget interesseret i og som ved yderligere kursfald kan komme på Contrarian listen er DSV, SP Group,
Pandora, Schouw, Per Aarsleff, Royal Unibrew, FLS, ALK, Gabriel samt Chemometec.

Dernæst er jeg ved normalt køb via algoritmen interesseret i D/S Norden, Jyske Bank, Møns Bank, Sparekassen SjællandFyn, Nordea, Spar Nord, UIE, Scandinavian Tobacco og Solar

Denne status har også givet anledning til metodiske tanker. Det er endnu ikke besluttet om disse lister skal implementeres i de enkelte aktieanbefalinger, da vi indtil videre opfatter situationen med at benytte metoden Contrarian som noget midlertidigt.

Der er heller ikke udviklet en decideret metode, der afgør, om vi mener, at der er tale om en Contrarian kandidat. Måske er dette ganske enkelt heller ikke muligt, men er mere en subjektiv fundamental vurdering. Den nuværende liste er inspireret af om aktien befinder sig i toppen af listen langsigtede vinderaktier og kvalitetsaktier, om den har udviklet stor negativ margen vist på listen stærkeste trende, om den handles historisk billigt målt ved ventet P/E 2022 og 2023, samt om aktiens ledelse og produkter opfattes som kvalitet.

Vi kan også oplyse, at der for tiden arbejdes på lancering af modelporteføljer

Tilbage til Peters portefølje