Udgivet i

Måske start på global aktielavkonjunktur

I april skete noget nyt – og måske meget afgørende. Vores tekniske algoritme viser nu “start på global aktielavkonjunktur”.

Selve konklusionen er dog ved denne status endnu ikke i sikkert hus. En sikker konklusion skal funderes over tid og skal helst også bakkes op af andre perspektiver. Tid vil være mindst 1 måned og ifølge vores metoder helst over 3 måneder. 

Funderes konklusionen om “Start af global aktielavkonjunktur” ved udgangen af maj står vi foran et statistisk set nyt aktieudviklings scenarium. Et scenarium der ændrer sig fra en aktiekorrektion til en større og længerevarende tilstand.

Det vil ifølge vores tekniske algoritme og de analyser/backtest vi har foretaget på ca. 150 års historik betyde øget sandsynlighed for minimums 3 måneder varighed, men at perioden typisk varer 9 måneder. Samt at kursfaldende kan blive betydelige herfra. Det kunne sagtens sende aktier 10-20% længere ned, og længden kan sagtens tage flere år. Se grafen herunder, der viser længden i måneder af samtlige globale aktielavkonjunkturer i det amerikanske S&P 500 indeks siden 1871 defineret af vores tekniske algoritme og tilhørende metoder til modellen.

Kilde: Federal Reserve Bank of St. Louis samt aktier-og-investering.dk

På kort sigt peger pilen ned for maj måned og først ved udgangen af maj kan noget mere sikkert konkluderes. Men funderes konklusionen om global aktielavkonjunktur, så er vores første estimat en varighed på 3-4 måneder og kursfald på ca. 10% fra de nuværende niveauer.

Ifølge vores definering og metoder er en aktiekorrektion et kursfald i toneangivende aktieindeks på 5-15%, der ofte varer uger, i enkelte lande. Men kan også være mere omfattende og ramme alle lande og vare op til 3 måneder.

En global aktielavkonjunktur er et større og mere omfattende fænomen. Alle væsentlige globale aktieindeks falder. Der er ofte en underliggende fundamental makroøkonomisk årsag. Derfor er varigheden over 3 måneder. Vores analyser viser typisk 9 måneder, men det kan sagtens være plus 12 måneder eller flere år.

Her kan aktier falde meget. Det er ikke ualmindeligt med fx 25%, men kan også være helt op til 50%. De 2 sidste store er finanskrisen og it-boblen, hvor aktier faldt 50%, men efter finanskrisen har der været en tendens til kort varighed på globale aktielavkonjunkturer, fordi centralbankerne har grebet massivt ind og manipuleret makromarkederne. Dette har været nemt for centralbankerne, da vi har haft en stabil lavinflationsperiode på 20 år. Faktisk så lav, at centralbankerne har forsøgt at skabe inflation. Derfor har man bare kunnet sænke og sænke og sænke renten relativt nemt, når der kom problemer som fx recession, men lige nu er dette ikke muligt, hvis der kommer en recession, da man også skal bekæmpe inflationen

Læs om kampagnetilbuddet: Kun 100 kr./måned i 3 måneder