Markeds- modelporteføljen

Largecap markedsporteføljen er en fiktiv aktie modelportefølje baseret på det danske largecap aktieunivers som aktier-og-investering.dk analyserer og laver aktieanbefalinger på.

Modelporteføljen afspejler værdien ved siden 2011 at eje de aktier i de perioder hvor aktieanbefalingen var i optrend/køb, og ikke eje aktieranbefalinger hvor der var nedtrend/salg.

Metodemæssigt har vi måned for måned ganget antal aktier med kursen for de enkelte aktier og beregnet markedsværdien per selskab og den samlede markedsværdi, samt de enkelte aktiers relative vægt i markedsværdien. I 2011 var markedsværdien af largecap universet 1.055.778.635.246 kr. Herefter var det muligt, at finde udviklingen af den samlede markedsværdi i modelporteføljen måned for måned frem til nu.

Kort fortalt: Hvis man i 2011 stod med 1,055 mio. kr. og tog udgangspunkt i de analyserede danske Largecap aktieanbefalinger og investerede dem efter købs – og salgsanbefalinger fra aktier-og-investering.dk efter de respektive markedsvægte, så ville man ved denne beregning 30-06-2019 stå med 3,141 mio. kr., og havde haft lavere investeringsgrad og dermed også lavere risiko, mens man ved en køb og hold strategi ville stå med 2,061 mio. kr. I samme periode er OMXC20 indekset steget til 2,313 mio. kr.

Læs om metoden her

Læs også om:
Investeringsfilosofi
Hitrate og trackrekord
Resultater
Metode og beslutninger
Gå til forside

Prøv et gratis introabonnement i 2 måneder

Markedsanalyse af fundamentale forhold giver indsigt i om aktier er prissat højt, lavt eller normal, samt hvad er vækstpotentialet. Billede fra møde i Sakskøbing via Dansk Aktionærforening med Peter Ejdesgaard Jeppesen