Udgivet i

Negativ realrente i USA er skidt for aktier

I vores Aktiemagasin fra 5. december har vi blandt andet sat fokus på Omikron, men vores analyse viser også, at der også er andre problemer: Negativ realrente i USA er skidt for aktier.

I grafen herunder har vi den 10 årige statsobligationsrente i USA fratrukket den såkaldte PCE inflation, som benyttes af den amerikanske centralbank. Dermed får man realrenten. Den er blevet negativ i 2021 og pludselig blevet meget negativ.

Her må det antages, at efterspørgslen efter obligationer med negativ realrente er meget meget lav. Det kan måske accepteres som et midlertidigt fænomen, men ikke på lang sigt.

Den orange del viser vores konsensusprognose. De seneste historisk høje målinger af inflation samt udtalelsen fra centralbanken i USA om, at man har pensioneret ordet “midlertidigt” giver fornyet risiko og usikkerhed, og den orange prognose, skal formentlig skydes længere ud i horisonten.

Inflationen kan blive et stort problem, som den amerikanske centralbank ”skal” have løst. Ellers løser markedet det ved, at renten stiger markant. Sker dette vil det reducere opsvinget, gøre gælden dyre at betale på, samt være voldsomt aktieskadeligt. Altså et stort og akut problem.

Kilde: Federal Reserve Bank of St. Louis samt aktier-og-investering.dk

Læs om kampagnetilbuddetKun 100 kr./måned i 3 måneder

Her vil du også kunne læse hele vores Aktiemagasin