Peter Jeppesen ejer igen aktier

Dato: 11-11-2022

Den 26. november 2021 solgte jeg alle mine aktier ved ankomsten af omikron.

Den 10. november 2022 har jeg igen købt aktier. Selve købsønsket har nøje været analyseret og planlagt siden mine salg i 2021. Indtil for nyligt har mine fundamentale markeds analyser mest peget på en bundformation omkring september/oktober, men også at andre analyser pegede på, at det kunne dannes en ny lavere bund omkring december eller i starten af 2023.

I det seneste aktiemagasin fra 30. oktober har jeg argumenteret for at optimismen i oktober var et såkaldt Bear Rally-2. Dvs. blot endnu en midlertidig kort optur, før aktier igen ville blive sendt længere sydover.

Men efterhånden som optimismen fortsatte i november blev der sat tvivl ved den præmis. Specielt da aktiemarkederne reagerede positivt på en række nøgletal for det amerikanske jobmarked, som ifølge min opfattelse burde have sendt aktier sydover igen. Det skete altså ikke og torsdag den 10. november reagerede aktiemarkederne i USA med historisk ekstreme stigninger efter inflationstal, der faldt mere end ventet, hvilket i høj grad indikerer og understøtter videre momentum opad. S&P 500 steg med 5,78%. Nasdaq steg med 7,49%. Jeg kan ikke huske at have oplevet noget lignende.

Jeg har i mere end et halvt år analyseret købsmetoden Contrarian samt i den sammenhæng indarbejdet og publiceret metoden i min strategi, som alle abonnenter kan læse.

Da aktiemarkederne som sagt torsdag eftermiddag reagerede historisk ekstremt positivt var det derfor nødvendigt med en hurtig eksekvering at foretage en række af de contrarian køb, som jeg har omtalt i godt et halvt år, som jo var det, som jeg havde planlagt ifølge min strategi.

Det tager dog betragtelig tid at foretage så mange handler i 2 forskellige banker og i flere forskellige pensionsdepoter. Derfor blev der desværre ikke tid til også at sende en sms til abonnenter, men det blev i stedet til et kortfattet nyhedsbrev umiddelbart efter mine køb.

Om vi inden for 1-2 måneder er på vej op af en aktiebundsformation og dernæst på vej ind i en ny global aktiehøjkonjunktur ved jeg bestemt ikke noget om i skrivende stund. Det kan sagtens tænkes, at aktier igen vil danne en ny lavere bund. Det er jo det mine fundamentale markedsanalyser peger på, men at tro at man kan købe på det mest optimale tidspunkt, er nok at sætte ambitionsniveauet for højt. Man kan sige, at jeg har taget min gevinst hjem ved at sælge i 2021 og nu sikre den ved at købe aktier til lavere niveauer. Dannes en ny lavere bund står jeg til et kortsigtet tab, men forhåbentligt med et langsigtet bedre udgangspunkt end fra 26. november 2021. Det er den risiko som jeg nu har påtaget mig, men samtidig forhåbentligt også det større langsigtede potentiale. Den samlede investeringsgrad er ikke opgjort, men er i niveauet 70%.

At benytte en contrarian købmetode som jeg lige har udført er risikabelt og kun for den meget erfarne investor, og mine køb og købsmetode er derfor bestemt ikke en opfordring til at følge mig. Hvis man er abonnent anbefaler jeg fortsat at følge sin egen og personlige strategi og anvisningerne fra mine tekniske aktieanbefalinger, der formentlig vil give et mere trygt forløb, når de på et eller andet tidspunkt igen bliver til køb.

Fremadrettet er min plan nu at sætte en ventet salgsmetode på hver enkelt aktie jeg ejer. Nogle vil måske blive til køb og hold grundet placering i frie midler og dermed skat ved salg. Andre kan blive til teknisk salgsmetode, hvis de fx med tiden går i teknisk køb og senere teknisk salg. Det er endnu ikke afgjort. Se i øvrigt tidligere analyser og beskrivelser vedr. Contrarian metode, som ifølge mine analyser kun egner sig til køb. Ikke til salg, og som købsmetode benyttes når historisk ekstraordinære situationer skaber store langvarige kursfald på hele markeder. Eller tilsvarende med køb på enkeltaktieniveau ved såkaldte turnarounds, som i princippet godt kan være midt i en aktiehøjkonjunktur.

Der vil følge en beskrivelse/årsag til købet for hver enkelt aktie, så du som abonnent bedre kan få indsigt i aktieudvælgelsen.

Men udgangspunktet for porteføljen har været at skabe en aggressiv tilgang med indhold af kursmæssigt hårdt ramte selskaber, hvor jeg har vurderet at forretningen indeholder høje kvaliteter med inspiration fra mine 2 lister Langsigtede vinderaktier og Kvalitetsaktier.

Tilbage til Peters Portefølje