Udgivet i

Solgte alle sine aktier i november; overvejer nu at købe drypvis

Jeg solgte alle mine aktier 26. november 2021 ved ankomsten af Omikron. Mit afkast var på dette tidspunkt i niveauet 35% for ca. et år, og jeg ønskede ikke at påtage mig usædvanlig høj risiko, som var det, jeg vurderede på dette tidspunkt. Derfor solgte jeg alle aktier, udtaler Peter Ejdesgaard Jeppesen, stifter og direktør i aktier-og-investering.dk.

Den nye situation på aktiemarkedet betyder, at jeg har opdateret min strategi og udarbejdet købslister, samt herunder givet mig selv lov til i strategi perioden at være Contrarian. Lige nu overejer jeg at købe mig drypvis ind igen. Den kommende tid må vise, hvad, hvornår og hvor meget. Den viden tilgår mine abonnenter, da de kan følge med i mine handler og portefølje. Ligesom man kan se/læse min strategi.

Mange studier i aktier udført at forskellige kilder viser, at det er særdeles svært at lave aktiemodeller, der fortæller, når noget er overkøbt. Aktier er ifølge vores analyser og metoder i ca. 70% af tiden er i en såkaldt ”Stabil Bull periode”, som dermed gør det svært, men til gengæld er der i højere grad af evidens i modeller til at anvise oversolgte tilstande, som jo sjældent indtræffer, og hvor det kan give mening at købe, når alt ser værst ud.

Ifølge vores model sker det kun 12% af tiden, og indtræffer sådanne situationer/oversolgt, kan de benyttes til at gøre det modsatte: Købe når alle vil sælge. Ifølge vores model har der været 4 af sådanne tidspunkter i Danmark siden 2003, som denne anlyser dækker over, og muligheden og metoden til at udnytte dette hedder at handle modstridende/contrarian. Lige nu er vi i den 5. historiske 12% situation. Ifølge vores analyse har disse perioder typisk varet 1-3 måneder. Det vægtede gennemsnit er 5,6 måneder.

Abonnenter har adgang til mine købskandidat lister. Herunder Contrarian liste. Contrarian listen tager udgangspunkt i mine analyser der definerer “de langsigtede vinder aktier” og “kvalitetsaktier”. Dernæst hvor store kursfald de har været udsat for. Dernæst om de handles historisk billigt målt ved ventet P/E for 2022 og 2023, og til sidst en subjektiv forretningsmæssig og kvalitativ vurdering, om jeg dybest set ønsker at eje denne virksomhed.

Se grafen/modellen herunder: Aktiebarometeret viser, hvor mange procent af vores Largecap univers i Danmark, der er i optrend ifølge vores tekniske algoritme. Derfor fortæller Aktiebarometeret noget om tyngden i aktiemarkedets generelle retning. Man får dermed et bredere og dybere billede af udviklingen i et marked end et indeks giver mulighed for, som ofte er påvirket af få aktier med høj markedsværdi.

Aktiebarometeret
Venstre akse viser Barometeret, og højre akse viser OMXC20 indekset. Den lyseblå graf er Barometeret. Den blå OMXC20. De vandrette fede stiplede røde linjer angiver kritiske niveauer. De grønne en ”Stabil Bull Periode” inden for intervallet 90-62.

Læs om kampagnetilbuddetKun 100 kr./måned i 3 måneder